De conflictadviseur: een professional die een passend advies formuleert voor een lopend conflict. Zo introduceren de schrijvers van dit boek deze nieuwe speler op het conflicttoneel. En daarmee lijkt de conflictcirkel rond.

Nog niet zo heel lang geleden was een conflict een fenomeen dat de kop ingedrukt moest worden, gesmoord en weggewerkt. De gevolgen op langere konden desastreus zijn, want een conflict dat niet aangepakt, besproken en opgelost wordt suddert (onder de oppervlakte) door totdat het in volle heftigheid de kop weer opsteekt. De aanpak van conflicten was gericht op het doen verdwijnen van het conflict, zonder dat er veel aandacht werd besteed aan bijvoorbeeld de belangen, emoties en behoeften van de conflictpartners. In mijn ogen een stap in de goede richting, maar ook nog een erg onvolledige aanpak.

Zo’n 20 jaar geleden kwam mediation als mogelijkheid voor het oplossen van conflicten op. De eerste jaren werd deze vorm van conflictbemiddeling nog maar weinig toegepast. Inmiddels is mediation als middel om conflicten aan te pakken niet meer weg te denken. Soms wordt het zelfs als enige conflictbegeleidingsmethode voor het omgaan met conflicten gezien.

In dit boek laten de schrijvers ons zien dat er nog veel meer methoden zijn; wel 23! Een zo groot aantal dat je als conflictleek door de bomen het bos niet meer ziet. En daar komt de conflictadviseur in beeld. Een conflictadviseur adviseert organisaties op basis van een gedegen conflictanalyse over de meest geschikte aanpak van een lopend conflict. Dat doet de conflictadviseur op basis van brede kennis over conflicten, de behandelmethoden en natuurlijk communicatieve vaardigheden..

In ‘De conflictadviseur Wegwijzer in het conflictlabyrint’ worden –naast deze conflictbegeleidingsmethoden- alle kenmerken en vaardigheden van deze professional uitgebreid en op een prettig leesbare wijze beschreven. Dat maakt dit boek een grote aanwinst voor iedereen en alle organisaties die conflictvaardigheid hoog in hun vaandel hebben staan.

Philine Spruijt

Beste mensen,
Op 6 november aanstaande doe ik mee aan de sponorspringwedstrijd voor manege Lis Hartel. Mijn doel is om het adoptiegeld voor paard George bij elkaar te springen: € 1500,00 voor één jaar.

George is een Connemara ruin van 14 jaar. Sinds 2016 maakt hij deel uit van de Lis Hartel kudde. Hij is liever lui dan moe. Je moet als ruiter écht je best doen om hem in beweging te krijgen. George is het maatje van mijn zoon Samuel, die hem vrijwel altijd wél in beweging krijgt.

Waarom vraag ik jouw hulp?

Van onveilige naar veilige straat

Op 30 december 2010 overleed de 14-jarige Virginie Valk na een ernstig ongeluk op de hoofdstraat in Driebergen. Naar aanleiding van dit vreselijke voorval besloot de gemeente Utrechtse Heuvelrug de gevaarlijke straat aan te pakken. Jaren waren er nodig om uit te vogelen hoe de straat veiliger kon worden. In het voorjaar van 2016 startten de werkzaamheden die tot augustus zullen duren. Natuurlijk ondervinden heel veel mensen er last van en natuurlijk wordt daar flink over gemopperd. Terecht, maar een veiliger Hoofdstraat is het wel waard. Wie wil nou meemaken wat de ouders van het meisje meemaakten en maken?

Lieve kindertjes,

Dagelijks lees je het op internet en in de krant:
de hele wereld staat in brand!
Vanuit mijn speciale positie kan ik goed waarnemen
wat de bron is van zoveel problemen.
Het geloof wordt misbruikt voor oorlog en geweld,
terwijl geen enkel heilig boek dat als doel stelt.
Interpretaties van teksten sturen het gedrag,
van terroristen, wereldleiders en je collega’s van alledag.

Vandaag was de uizending van RTL4 LivetimeXperience waar een interview met Philine Spruijt van PSTC in voorkomt over coaching. Deze uitzending is nu online terug te zien.

In het programma LifestylXperience heb je de spellen Veertig Vileine Vragen voor …. gezien. Deze spellen worden uitgebracht door de CoachingCarrousel
Wanneer je voor 25 december 2015   3 of meer  spellen Veertig Vileine Vragen voor… bestelt, betaal je geen verzendkosten.

Philine Spruijt geïnterviewd voor LifeStyle Xperience door Nathalie den Dekker!

Ga naar boven